ساخت الکترود اصلاح شده بر پایه تیتانیوم با کامپوزیت های اکسید فلز برای حذف رنگ سیاه راکتیو و کاهش COD
کد مقاله : 1141-17THECSI
نویسندگان
سودابه دلیرنسب *
گروه شیمی/دانشکده شیمی / یزد /ایران
چکیده مقاله
در اکثر صنایع، آب پایه فرآیند تولید است و می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر کیفیت و کمیت تولید تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، در صنعت نساجی برای شستشو، رنگرزی، سفید کردن و مصرف آب بسیار بالاست. بر اساس گزارشات سالانه،108× 7 کیلوگرم رنگ برای مصارف نساجی استفاده می‌شود و میانگین آن 108× 2.8کیلوگرم به فاضلاب وارد می‌شود. این آلاینده‌ها حاوی 8000 نوع رنگ و 6900 نوع ماده شیمیایی و نمک هستند، بنابراین این رنگ‌ها همراه با مواد سمی تهدیدات جدی دیگری برای محیط زیست و سلامت انسان به همراه خواهند داشت، بنابراین، تصفیه فاضلاب قبل از تخلیه به محیط و در صورت امکان بازگرداندن آن به چرخه تولید ضروری است [1-3].
در این تحقیق از سطح الکترود تیتانیوم که با نمک‌های NiCl2.6H2O، SbCl3 و SnCl2 توسط رسوب‌گذاری الکترود اصلاح شده بود، به عنوان الکترود کار استفاده شد. مهمترین متغیرها برای اصلاح الکترود مانند نسبت نمک و زمان رسوب بهینه شدند. سپس از الکترولیز جریان ثابت در یک سیستم دو الکترودی برای رنگرزی استفاده شد. برخی از پارامترها مانند چگالی جریان، غلظت اولیه و زمان الکترولیز بهینه شده و در نهایت سینتیک تخریب رنگ مورد بررسی قرار گرفت. طیف جذب قبل و بعد از تجزیه رنگ مورد بررسی قرار گرفت و درصد حذف رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که الکترود اصلاح شده می‌تواند 95 درصد رنگ سیاه را از غلظت اولیه 200 میلی‌گرم در لیتر در 60 دقیقه تحت چگالی جریان mA∙cm-2 20 تجزیه کند. حذف COD نیز تا 59 درصد اندازه گیری شد.
کلیدواژه ها
تیتانیوم اصلاح شده، حذف COD، ترسیب الکتروشیمیایی، راکتیو مشکی.
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است