حسگر گلوتامات غیر آنزیمی جدید مبتنی بر الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با نانوذرات نیترید نیکل |
کد مقاله : 1065-17THECSI |
نویسندگان |
زهرا علیزاده *1، محمد مظلوم-اردکانی2، فرزانه اسدپور3 1شیمی، پردیس علوم، دانشگاه یزد،یزد، ایران 2شیمی، پردیس علوم، دانشگاه یزد، یزد،ایران 3دانشکده شیمی، پردیس علوم،دانشگاه یزد، یزد، ایران |
چکیده مقاله |
گلوتامات (Glu) یک اسید آمینه است که تقریباً در هر ماده غذایی وجود دارد و جزء اصلی بسیاری از پروتئین ها و پپتیدها است. به طور طبیعی در بدن انسان از گلوکز و سایر اسیدهای آمینه تولید می شود و به عنوان یک منبع انرژی متابولیک عمل می کند. نقش مهمی در متابولیسم انسان دارد. سطوح غیر طبیعی گلوتامات در سیستم فیزیولوژیکی با ایجاد بیماری های عصبی مختلف مانند سکته مغزی، پارکینسون و بیماری آلزایمر مرتبط است [1، 2]. در تحقیق حاضر نیترید نیکل به عنوان اصلاح کننده سنتز و با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، پراش اشعه ایکس (XRD) و تبدیل فوریه فروسرخ (FT-IR) مشخص شد. مطالعه CV نشان داد که حسگر مبتنی بر Ni3N/GCE فعالیت الکتروکاتالیستی عالی و پایداری بالایی را برای تعیین Glu نشان داد. شکل 1 نشان می دهد که CV ها فقدان گلوتامات GCE خالی (منحنی a)، نانوذرات Ni3N اصلاح شده GCE (منحنی b) و به عنوان b در 0.2 میلی مولار گلوتامات فعلی (منحنی c) است. GCE اصلاحشده Ni3N دارای جریان بالاتری نسبت به GCE خالی است، که نشان میدهد سطح الکترواکتیو بهبود یافته و مکانهایی که به دلیل آن Ni3N دارای سطح بزرگی است. پاسخ الکترود سریع با جذب سریع و فعال شدن گلوتامات در سطح Ni3N القا میشود. نانو ذرات منحنی جریان متناظر با غلظت گلوتامات در شکل 2 نشان داده شده است. نشان می دهد که Ni3N/GCE یک رابطه خطی در محدوده 30-360 میکرومولار برقرار می کند. حد تشخیص برای حسگر گلوتامات 174 نانومتر (S/N=3) تخمین زده شده است. |
کلیدواژه ها |
گلوتامات-نیکل نیترید-الکترود اصلاح شده، حسگرهای بیولوژیکی |
وضعیت: چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |