نانومواد کربنی به عنوان حسگرهای الکتروشیمیایی
کد مقاله : 1047-17THECSI
نویسندگان
مریم سوری *
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه،دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده مقاله
حسگرهای الکتروشیمیایی به دلیل ساختارساده، حساسیت بالا، پاسخ سریع و گزینش پذیری خوب در دهه های اخیر توجه زیادی را در حوزه ی کاربردهای مربوط به تشخیص به خود جلب کرده اند. مواد کربنی برای پیشرفت بسیاری از فناوری‌های دنیای مدرن گزینه های چشمگیری محسوب می شوند. نانومواد کربنی به دلیل خواص منحصر به فرد الکتریکی، نوری، حرارتی، مکانیکی و شیمیایی خود، پتانسیل کاربرد زیادی در فناوری سنجش الکتروشیمیایی نشان داده‌اند [1].
نانومواد کربن و نانوکامپوزیت های آنها عملکرد الکتروشیمیایی بالایی را از خود نشان می دهند [2]. به دلیل رسانایی الکتریکی بالا، این مواد می توانند به عنوان محیط انتقال الکترون ایده آل در بسیاری از سیستم های الکتروشیمیایی مورد استفاده قرار گیرند [3]. از سوی دیگر، نانومواد کربنی با دارا بودن مساحت سطح بزرگ و ابعاد منفذ کوچک، عملکرد الکتروکاتالیستی و ذخیره‌سازی بالایی از خود نشان می‌دهند [4]. به منظور بهبود عملکرد در فعالیت های الکتروشیمیایی، نانومواد کربنی می توانند به راحتی با گروه های شیمیایی مختلف عامل دار شوند. همچنین زیست سازگاری نانومواد کربنی کاربرد آنها را در زمینه های بیولوژیکی تسهیل می کند.
در این مقاله، تحولات اخیر در فناوری‌های حسگرهای الکتروشیمیایی مبتنی بر نانومواد کربنی برای اهداف تشخیص مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیدواژه ها
نانومواد کربنی، حسگرهای الکتروشیمیایی، الکتروکاتالیز، نانولوله های کربنی، گرافن
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است